Kalabalık Gruplarda E adisyon İle Sipariş Kolaylığı

Türk toplumunun sıcak ve samimi bir yapısı bulunması, insanların bir arada yemek yemesi ve birlikte zaman geçirmesi için önemli bir artı oluşturmaktadır. Bugün genellikle öğrenciler, memurlar, aynı işyerinde çalışan kişiler veya arkadaşlar tek bir masada birleşerek keyifli bir şekilde yemek yemeyi ve zaman geçirmeyi istemektedir. Bu durumda işletmelerin yaşadığı en büyük karışıklıklardan birisini ise özellikle cafe yazılımları kullanılmadığında ortaya çıkan adisyon karışıklığı oluşturmaktadır. 

Normal koşullarda bir restoranda adisyon oluşturulurken, masaya istenen tüm siparişler bir kağıt üzerine veya adisyon programı üzerinde sipariş sayfasına kaydedilir. Bu sayede hesap ödeme noktasında da tüm siparişlerin fiyatları toplanarak rakam talep edilir. Ancak özellikle kalabalık gruplarda yine iç gruplar yani ayrı aileler veya ayrı kişiler hesaplarını ayrı ayrı ödemek isteyebilir. İşte bu durumda klasik adisyon uygulamaları karmaşaya neden olurken, GoPOS cafe adisyon programı sayesinde kalabalık tüm gruplarda sipariş kolaylığı elde edilebilir.

E adisyon İle Toplu Sipariş Kolaylığı

GoPOS tarafından sunulan restoran otomasyon sistemi kullanımına başladığınızda, artık tek bir masa veya kalabalık bir grup içerisinde farklı grup isimleri oluşturarak, yine farklı adisyonlar oluşturabilirsiniz. Aslında bu farklı adisyonlar yine tek bir grup adisyon içerisinde farklı sipariş listeleri olarak kaydedilir. İstediğiniz anda tüm bu sipariş adisyonlarını bir tıkla birleştirebilir veya bir tıkla birbirinden ayırabilirsiniz.

Örneğin, masada sipariş veren 5 kişi fakat yemek yiyecek 15 kişi olabilir. Sipariş vermek isteyen 5 kişinin her biri 3 kişilik sipariş vereceği için 15 kişilik bu masada restoran adisyon programı kullanılarak, tek adisyon ve 5 alt adisyon oluşturularak, pratik bir çözüm elde edilebilir. Örneğin, bir balık restoranında birinci grup karışık ızgara, ikinci grup sardalye tava ve üçüncü grup balık ekmek, dördüncü grup lüfer ve beşinci grup köfte ekmek isteyebilir. Bu durumda her grup kendi siparişini oluşturduğundan dolayı adisyon programı içinde ayrı ayrı adisyonlar ile bu siparişleri karıştırmadan alabilirsiniz.

GoPOS restoran adisyon sistemi içerisinde grup siparişlerinin bu kadar pratik bir şekilde alınması, siparişlerin istendiği an değiştirilmesi, birleştirilmesi ve ekleme yapılması açısından da avantaj oluşturmaktadır. Örnek olarak ilk grup karışık balık ızgara istemiştir ve sonrasında ek olarak bir tabak daha istediğinde ya da ek içecekler talep ettiğinde bu ekstraları yine aynı adisyon içerisindeki grup adisyonuna ekleyerek kolaylıkla çözüm sağlayabilirsiniz.

E adisyon İle Grup Siparişlerinde Ödeme Kolaylığı

GoPOS bulut adisyon yazılımı sayesinde telefon uygulamasını kullanarak sadece birkaç dakika içerisinde adisyon oluştururken, müşterinin aldığı hizmet tamamlandığında ödeme konusunda da büyük bir kolaylıkla elde edilmektedir. Yine aynı 15 kişilik grup üzerinden örnekleme yapılırsa, hesap kapanacağı zaman istenildiği takdirde 5 grubun toplam hesabı alınabileceği gibi istenirse ayrı ayrı her grubun sipariş toplamlarının ödemesi de alınabilir.

Genellikle restoranlarda arkadaş grupları bir arada yemek yedikten sonra Alman usulü ödeme talep etmektedir. Hatta bu ödeme sırasında bazı müşteriler kredi kartı bazı müşteriler ticket ile ödeme yapmayı seçebilir. Bazı müşteriler ödemelerini cari hesap içerisinde borç olarak yazdırmayı da isteyebilir. Bu işlemlerden herhangi birini yine cafe restaurant programı üzerinde kolaylıkla saniyelik olarak gerçekleştirebilir ve ödeme işlemlerini farklı para birimleri ile dahi alabilirsiniz. Yani GoPOS adisyon sistemleri sayesinde grup siparişlerinin ödemelerinde eski zamanlarda yaşanan tüm karmaşalardan uzak pratik bir sistem elde edebilirsiniz.